Det skal dit barn lære i 0. klasse

Står dit barn også over for skolestart, og synes du, det som forælder kan være svært at finde rundt i alle de ting, dit barn skal lære? Vi har gjort det nemt for jer og samlet de essentielle emner, der skal læres i 0. klasse. Samtidig giver vi jer indblik i, hvordan I kan støtte jeres barns faglige udvikling og derved give ham eller hende en optimal skolestart.

Dansk

1. Gengiv fortællinger

I 0. klasse skal dit barn lære at kunne genfortælle en historie. I kan øve dette ved at læse en godnathistorie sammen, hvor dit barn efterfølgende skal fortælle, hvad historien handlede om. Øv jer på at tale om, hvornår historien var mest spændende, hvordan den startede og sluttede, hvem hovedpersonen var, og hvad dit barn synes om historien.

2. Rim og remser

Dit barn skal også kunne eksperimentere med rim (mus-hus) og kunne lytte sig frem til, hvornår et ord rimer. Dette kan I træne gennem rim og remser, og heldigvis findes der mange gode børnerim. En klassiker er Halfdan Rasmussens rim og remser, ellers anbefaler vi bogen Monsterskolen af Bo Odgård Iversen og Stine de Paoli.

3. Alfabetet og bogstavlyde

I 0. klasse skal dit barn lære alfabetet. Når I øver jer på alfabetet sammen, er det vigtigt at vide, at det at lære alfabetet har to grundlæggende fokusområder. For det første skal dit barn lære at koble et symbol til et navn. Eksempelvis at formen for “A” hedder A. Som det næste skal dit barn lære om bogstavernes lyde. Det skal de, fordi de senere skal sætte bogstaverne sammen til ord. Derudover skal der trænes skrivning; dit barn skal lære at holde rigtigt på en blyant og lære at skrive bogstavernes former.

4. Ord og sætninger

Når bogstavlydene er på plads, skal dit barn i gang med at læse og skrive små sætninger. Det kan eksempelvis være “My så en ko”. I kan starte med at træne dette ved at skrive titler på tegningerne, som dit barn laver. Derudover skal I have fat i nogle læsebøger på biblioteket, og det skal selvfølgelig være lette bøger med et lavt lixtal (2-5).

Matematik

1. tallene 1-10

Når det kommer til tal, skal der først være helt styr på tallene 1-10. Dit barn skal lære at koble en bestemt mængde til et bestemt symbol – eksempelvis kobles fem blyanter til symbolet 5. Dit barn skal også vide, at tallet 8 er større end tallet 5. I kan øve dette ved at trække et talkort og finde antallet, som står på kortet. Eksempelvis trækker dit barn tallet 3 og skal bagefter finde 3 bamser.

2. mønstre

I 0. klasse skal dit barn øve sig på at kunne genkende og gengive mønstre. Det kan I træne ved at skiftes til at lave mønstre med M&M’s. Når den ene har lavet et mønster, eksempelvis rød-grøn-gul, skal den anden afkode mønstret og fortsætte det.

3. størrelser

Dit barn skal i 0. klasse kunne genkende forskellige figurer og deres størrelser. Her skal dit barn kunne sortere og finde de figurer, som er ens, men blot i forskellige størrelser. I kan træne det ved at klippe forskellige figurer ud og bagefter sortere dem, som passer sammen, i bunker, eksempelvis den samme trekant i forskellige størrelser osv.
Det er vigtigt, at dit barn lærer at genkende disse figurer: kvadrat, firkant, trekant og cirkel.

Vil I sikre jer at, jeres barn kommer godt fra start?

Kontakt os i dag og book en ung, engageret og kvalificeret underviser, som kommer en gang i ugen og udfordrer jeres barn. Læs mere lige her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.