En passion for læring

En passion for læring

Det er vist på tide, at vi giver en introduktion til os bag ElevAkademiet og hele vores læringskoncept. Vi vil også gerne fortælle, hvordan det hele startede, og hvor vi er i dag.

I 2014 fik jeg (Cecilie) idéen til ElevAkademiet. Grundtanken var, at ændre på den gængse undervisningsform med mål, bogsystemer og tavleundervisning. Jeg gik og grublede over, hvordan man kunne lave en didaktisk model, som ikke skulle tage udgangspunkt i et upersonligt læringsmål. Samtidig ville jeg gøre op med tanken om, at børn skal lære ud fra et bestemt bogsystem, som på forhånd er lavet af nogle, som intet kender til det enkelte barn. Da jeg sammen med Christina startede ElevAkademiet vidste vi, at vi skulle gøre tingene anderledes, og at vi skulle imødekomme det enkelte barn. Vi ville vende tingene på hovedet, og gentænke måden at planlægge og udføre undervisning på. Vi udarbejdede et koncept omkring undervisningsdesign – måden at skabe undervisning på. Det essentielle i dette koncept er, at hvert undervisningsforløb som bliver skabt er unikt og personligt. Det skulle være det enkelte barn, som var omdrejningspunktet for hvert undervisningsdesign, og ikke bogsystemet eller gamle og urelevante opgaver. Derfor blev alle aspekter af det enkelte barn byggestenene for det individuelle læringsforløb. Det gjorde, at vi kunne skabe helt nye betingelser for læring.

Vokseværk

Vi oplevede hurtigt, hvordan det enkelte barn blomstrede og udviklede sig – ikke kun fagligt men også personligt. Vi fik flere og flere henvendelser fra forældre, og den lille afdeling i Aarhus fik hurtigt vokseværk. Mange andre blev også inspireret af vores tilgang til læring, og måden hvorpå vi udvikler undervisningsmaterialer. Vi vandt en række priser og blev pludselig kontaktet af alt fra lokalaviserne til TV2.  

Vi fik travlt, og indså at vi brugte meget tid på “kedelige” opgaver, så som lønninger, regnskab osv. Vores fokus skulle istedet ligge på læring og vores elever.  Det var her Thomas kom ind i billedet. Thomas blev en del af ElevAkademiet, og fungerer nu som vores administrerende direktør, det er Thomas’ opgave at sikre, at vi kan hjælpe så mange familier i Danmark som muligt. I de to år som ElevAkademiet har eksisteret, må jeg sige, at der er sket noget af en udvikling. Jeg tror dog, at det bedste er, at jeg hver dag får lov til at arbejde med noget som jeg virkelig brænder for. Vi elsker når forældre ringer og fortæller om, hvor godt deres børn klarer sig. Eller når forældre oplever en helt ny side af deres børn, og når de udvikler sig meget mere end nogen havde forventet – så er det, det hele værd. At blive en del af ElevAkademiet er så meget mere end at blive bedre til matematik eller dansk, det handler om en grundindstilling til sig selv; man kan meget mere end man selv tror. Det er den som går igen hos os, og den som vi giver videre til vores elever i hvert læringsforløb.

Mød teamet

Nøglen til læring findes i den gode relation.

Cecilie er en ildsjæl når det kommer til børn og læring. Cecilie var med til at starte ElevAkademiet i 2015, og satte som mål, at sprænge rammerne for almindelig undervisning. Cecilie er uddannet lærer, og underviser selv mange børn hos ElevAkadmiet. Når hun ikke lige underviser, udvikler hun undervisningsmaterialer, ansætter nye undervisere og holder foredrag og kurser om læring, kreativitet og IT i undervisningen.

Nøglen til læring findes i den kreative læreproces.

Christina er teamets kreative sjæl. Christina arbejder med web-udvikling, grafisk design, kundekontakt og meget mere. Christina har en uddannelse fra Aarhus Universitet i Digital Design, hun er ekspert i designprocesser, og ved ALT om den nyeste teknologi. Christina brænder for at arbejde med børn og skabe fede læringsoplevelser. Når Christina ikke nørder med ElevAkademiets web og grafik, afholder hun workshops for ElevAkademiets underviserer i undervisningsdesign.

Nøglen til læring findes i en inspirerende undervisning

Thomas er ElevAkademiets direktør. Når han ikke sidder på kontoret, laver han spændende aftaler med samarbejdspartnere og sponsorer. Thomas er uddannet Cand. merc.IEC fra Handelshøjskolen i Aarhus. Thomas har som mål, at ElevAkademiet skal kunne nå ud til børn i hele Danmark.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.