Sådan undgår dit barn at komme bagud under lockout

Lærerlockout – Hvad så med mit barns læring?

En landsdækkende masselockout kan være undervejs og træde i kraft i løbet af de næste uger, hvis parterne ikke når at komme til enighed. Det betyder, at tusindvis af offentlige arbejdspladser risikerer at skulle holde lukket, og hele 440.000 offentligt ansatte vil blive lockoutet med start 10. april. Hvis det sker, vil lærere i folkeskolen ikke kunne gå på arbejde. Skolebørn landet over vil dermed ikke kunne modtage vigtig undervisning.

Det er ikke sjovt for nogen af parterne, der kommer i klemme. Hjemme hos jer er I måske også bekymrede for, hvad en potentiel lockout kan have af konsekvenser for jer. Hvor lang tid vil den vare, hvem skal passe børnene og ikke mindst, hvad betyder lockouten for jeres børn og deres læring?

 

Lockout-kit

Vi har samlet en håndfuld råd, der kan fungere som nødkit, hvis lockouten bliver en realitet. Så går dit barns læring ikke i stå, selv hvis undervisningen i skolen gør.

Brug skolens årsplaner

Ved skoleårets start har lærerne udarbejdet årsplaner for de enkelte fag. Du kan bruge årsplanerne til at se hvilke forløb, der er planlagt i perioden i de forskellige fag. Dermed ved du, hvad dit barn kan arbejde med hjemme.

 

Opgaver fra skolen

Spørg skolen om de har opgaver, I kan få med hjem. På den måde har dit barn noget konkret fra skolen at arbejde med nogle timer om dagen, og læringen kan holdes i gang derhjemme.

 

Lån bøger på biblioteket og lav en læseplan

Gå på biblioteket og lån bøger. Det kan både være skønlitteratur, fagbøger og bøger med opgavesæt i. Lav en læseplan og hold både læringsstruktur og læsning ved lige.

 

Forberedelse til afgangsprøve med træningssæt

Hvis dit barn skal til afgangsprøve i 9. klasse, så bed skolen om træningssæt, så dit barn kan arbejde med dem hjemme.

Forældresparring

Husk, at du ikke er alene, men at der med dine børns to-cifrede antal klassekammerater også følger et to-cifret antal forældre, der deler din frustration og fortvivlelse. Tal eventuelt med dem om, hvordan de griber lockout og læring an hjemme ved dem og brug hinanden til at aftale børnepasning. Hvis I samler flere børn, undgår hver forælder selv for mange fridage, og I kan lave læringsaktiviteter, hvor børnene også har glæde af hinanden.

 

Anderledes, sjov læring

Brug anledningen til at sætte læringen i en anden kontekst end normalt. Vi foreslår eksempelvis, at I sammen tager matematikken med i køkkenet og udskifter talværdierne i jeres yndlingsopskrifter med regnestykker. Det giver jer nemlig rig mulighed for at have nogle gode og lærerige samtaler om matematikken, mens I regner, hygger, og når regnestykkerne er regnet ud, bager sammen. Blandt andet kan det åbne op for nogle gode snakke om brøker, procent og omskrivningen af måleenheder, eller andre problemfelter, dit barn måtte have. Når regnestykkerne gøres spiselige kan dit barn samtidig se, hvordan matematikken konkret kan bruges i hverdagen. Download vores matematiske opskrifter her. I kan også lave jeres egne ved at bytte talværdierne ud med regnestykker, der skal regnes, før bagningen kan starte.

 

 

 

Vi håber på en god og hurtig løsning for alle parter, hvis lockouten bliver en realitet. Har I brug for hjælp til at holde læringen i gang undervejs, sidder vi klar på telefonerne til faglig vejledning om vores forløb i privatundervisning.

Du kan også skrive dig op til vores nyhedsbrev, hvor du kan modtage råd og eksklusive læringsguides- og opgaver.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.