10 facts om MakerCamp

ElevAkademiets MakerCamp er den første og eneste af sin slags i Danmark, og derfor er det også helt naturligt, at man måske ikke lige ved, hvad det er, sådan en camp går ud på. Derfor har vi samlet 10 hurtige facts om MakerCamp, så du kan blive klogere.

Vidste du at…

1. …40% af vores campere er gengangere.

Når man først har været på MakerCamp, så har man lyst til at tage afsted igen! Vi har nemlig stort fokus på fællesskabet, og man får en masse nye venner, man deler den samme interesse med.

 

2. …børnene får undervisning i spildesign, robotprogrammering og 3D-print og kan melde sig ind på en linje med det, de synes, er sjovest.

Alle tech-værkstederne på campen har læringsfokus; der er sat mål og struktur for læringen, og vi har uddannet vores undervisere til at blive de dygtigste facilitatorer for den enkelte aktivitet.

 

3. …vi på MakerCamp er frontløbere for at skabe en sund gamer-kultur.

Derfor er al mad fyldt med fibre og lavet fra bunden. Dagen lang er der grøntsagsstænger ad libitum til alle campere.

 

4. …MakerCamp er meget andet end skærme og computerspil.

Hver dag er der obligatorisk skærmfri tid på skemaet to gange, og det har tidligere betydet sjove, fysiske aktiviteter som lagkageløb, life size pacman, smuglerløb, vandkamp, lasertag, space battle, stratego, dårlig-joke-konkurrence, improviserede godnathistorier fra vores robotunderviser Morten og meget meget mere.

 

5. …der bliver 3D-printet ALT, hvad hjertet begærer, og fantasien kan rumme.

Derfor tæller print-historikken både Fortnite-nøgleringe, et par orange 3D-briller (i fuld størrelse), en motorcykel (ikke i fuldstørrelse) og en stor LEGO-mand med aftagelige hænder, fødder og hat.

 

6. …morgenvækningen er de flestes største drøm.

Hver morgen vækker vi børnene med Star Wars musik, og selvom flere lader som om, at de til sidst får nok af at få Star Wars-temaet på hjernen fra morgenstunden hver dag, ved vi, at netop det er en af de ting, man opdager, man mangler mest i sin hverdag, når man skal tilbage hverdagen efter MakerCamp.

 

7. …det ofte er ligeså svært for forældrene, som det er for børnene, at forlade campen igen ved afhentning.

Vi må desværre skuffe jer forældre – aldersgrænsen hedder fortsat 10-16 år. Når vi er på camp, sender vi hver dag digitale postkort hjem til campernes forældre på Facebook, og her ved vi, at mange ivrigt sidder og følger med. Så når vi endelig åbner dørene og inviterer indenfor for at vise alt, hvad vi har lavet i løbet af ugen, er det ofte ikke nemt at få forældrene, og særligt fædrene, løsrevet fra den verden at teknologi, de netop er trådt ind i på MakerCamp.

 

8. …vi er en voksen pr. femte barn, og vi har både mandlige og kvindelige undervisere med på camp.

Børnene deles ind i kontaktgrupper og får en kontaktlærer, så de (og I derhjemme) aldrig er i tvivl om, hvem de kan gå til, hvis der er brug for det.

 

9. …MakerCamp er den camp, vi selv drømte om at komme på, da vi var børn.

Vi lavede MakerCamp, så andre børn kan få deres drøm om en tech-camp til at gå i opfyldelse.

 

10. …MakerCamp er for ALLE.

Piger og drenge, analoge, tech-wizards, nysgerrige – MakerCamp er for alle, der gerne vil have det sjovt og være en del af et fællesskab.

 

Ses vi?

Du kan blive meget klogere på MakerCamp på hjemmesiden eller se vores album fra tidligere camps på vores Facebookside.

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.