10 tips til at holde dit barn sikkert i cyberspace

Kære forældre! Størstedelen af jer, som læser med her, låser sikkert hoveddøren om natten for at beskytte jer selv og jeres børn mod udefrakommende trusler. Men hvilke forbehold tager I, når det kommer til jeres børns sikkerhed i den digitale verden?

 

Internettet er et netværk med mange spillere

Internettet har undergået en utrolig udvikling og gør stadig et kun større indhug i flere facetter af vores liv. I begyndelsen var internettet forbeholdt universiteter, hvor supercomputere statisk kommunikerede med hinanden. Når to computere kan kommunikere med hinanden, kalder vi det for et netværk. Netværket voksede hurtigt, og i 1980’erne blev det muligt at få computere til hjemmet. Siden er flere andre medier end computeren begyndt at tale med netværket.

I starten af årtusindeskiftet blev det med Web 2.0 muligt for brugerne at få større indflydelse på internettet. De kunne nu selv dele informationer og kommunikere med hinanden. I dag er internettet blevet et socialt netværk med mange forskellige spillere, der langt hen ad vejen kan foretage sig, hvad de vil. Tilmed er internettet blevet mobilt, så vi kan være online på vores smartphones når som helst og hvor som helst.

 

Internettet er en integreret del af vores hverdag

Internettet er altså blevet en integreret del af vores dagligdag, og børn og unge bruger nu dagligt internettet til at spille, kommunikere med hinanden, se film og videoer, shoppe og meget mere. Især de sociale medier som Facebook, Instagram og Snapchat fortsætter med at vokse i Danmark. Når internettet spiller så stor en rolle i dit barns hverdag, har du nok også allerede indset, at det er umuligt at følge med i alt, hvad der foregår online, og styre dit barns færden på internettet. Netop derfor er det vigtigt, at I får talt sammen om cybersikkerhed, så I også på internettet kan beskytte jer mod fremmede spillere ude i det store netværk, internettet i dag udgør, på samme måde som når vi låser døren om natten.

 

Sådan holder du dit barn på sikker grund på internettet

Vi har her lavet nogle retningslinjer, som du kan tale om med dit barn om derhjemme. Retningslinjerne kan I downloade og printe ud, så de kan fungere som en reference, når der opstår tvivl, eller de kan give anledning til en god samtale ved middagsbordet. Det er nemlig vigtigt at huske på, at den information, som du eller dit barn sender ud på nettet, bliver digitale fodspor, der aldrig helt forsvinder.

Tryk på billedet for at læse vores ti tips om cybersikkerhed.

 

Kan alt det der med teknik virke lidt skræmmende? Det forstår vi godt. På vores seje og sjove tech-hold, kan dit barn heldigvis lære at forstå de nyeste teknologier og deres muligheder, så de kan bruge dem til at lære, lege og skabe! Læs mere lige her.

Comments 3

  1. Pingback: Vigtig viden om digital mobning, og hvordan man tackler det - ElevAkademiet

  2. Pingback: Guide til at forstå og tackle digital mobning - ElevAkademiet

  3. Pingback: Her er den anbefalede skærmtid for dit barn - ElevAkademiet

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.