5 gode lærings-apps

Den digitale verden er under konstant udvikling, børn i dag kan siges at være ‘digitalt indfødte’, og det er ikke unormalt, at de kan håndtere diverse devices bedre end voksne. Det kan være svært at bevare overblikket i et medielandskab, hvor de fleste børn har smartphones og tablets tilgængelige. Hvor meget skærmtid er for meget, og hvilke apps er mest af alt farlige tidsrøvere? Vi hjælper jer med at navigere i det hele – Der findes nemlig også apps, der kan styrke dit barns læring og understøtte den faglige udvikling. Her har vi samlet vores bud på 5 sjove lærings-apps, der kan sikre, at skærmtiden ikke blot bliver underholdende, men også udfordrende og lærerig.

1. DragonBox
Fag: Matematik
  • Henvender sig til børn i indskoling, på mellemtrinnet og i udskoling.

DragonBox er uden tvivl et af de bedste matematikspil på markedet. DragonBox-serien har forskellige apps målrettet forskellige aldersgrupper og skoleniveau, og dermed henvender spillet sig til alle fra 5+ og opefter. Det super seje ved DragonBox er, at man ikke lægger mærke til, at man sidder og løser matematikopgaver. I stedet løser man ligninger ved hjælp af flotte og sjove illustrationer, og det er nemt efterfølgende at koble sin læring fra appen til emner i undervisningen i skolen, som eksempelvis bogstavudtryk, parenteser, faktorisering og brøker. Spillet gør på en intuitiv og sjov måde matematikken levende, så dit barn kan få en forståelse for tal. I DragonBox 5+ kan børn fra 5 år lære grundlæggende og basale matematikkoncepter, mens DragonBox 12+ indeholder flere kapitler og mere avancerede øvelser.

 

I serien findes:

DragonBox Algebra 5+ koster 45,00 kr.

DragonBox Algebra 12+ koster 69,00 kr.

DragonBox Numbers koster 69,00 kr.

DragonBox Elements – Geometry 45,00 kr.

DragonBox Big Numbers 69,00 kr.

 

Appen er udviklet af WeWantToKnow og kan hentes til Android og Apple.

2. Book Creator
Fag: Dansk
  • Henvender sig til børn i indskoling og på mellemtrinnet.

Hvor fedt ville det ikke være at skrive sin egen bog? Med Book Creator kan dit barn let lave en flot interaktiv bog med tekst, billeder og video samtidig med, at han eller hun bliver god til at bruge digitale medier til formidling. Appen styrker barnets kompetencer inden for retskrivning og læsning og giver rig mulighed for kreativ udfoldelse.

Vi anbefaler, at appen bruges til indskoling og på mellemtrinet, da den egner sig bedre til kortere tekster og ikke de lidt længere stile på 2-5 sider. På iPaden bliver det hårdt at skrive meget, og Book Creator kan hurtigt komme til at optage meget lagringsplads.

 

Appen er gratis, men kan også købes i en udvidet pakke for 39 kr. Kan fås til både Android og Apple.

 

3. King of Math
Fag: Matematik
  • Henvender sig til både indskoling og udskoling.

King of Math fås til både de yngste og ældste elever. Appen er god til træning af færdighedsregning, og det er muligt at vælge hvilket fagområde, man ønsker at træne, eksempelvis geometri, addition, multiplikation osv. Hvert emne har forskellige niveauer, matematiske spørgsmål og gåder, man skal klare for at samle stjerner og blive ‘kongen af matematik’. Appen gør færdighedsregning sjovt, og da opgaverne skal løses på tid, kommer ens koncentrationsevne også i fokus.

 

Appen kan hentes gratis, men man skal købe en udvidet pakke til 25 kr., hvis man ønsker at løse opgaver inden for alle fagområder. King of Math kan fås til både Android og Apple.

 

4. Star Walk™
Fag: N/T og fysik/kemi
  • Henvender sig både til indskoling og udskoling.

Star Walk er en genial app, når videnskaben er I fokus. Med appen kan dit barn få en god forståelse af stjerner og planeter på en spændende, interaktiv måde. Ved at holde telefonen op mod himlen, kan du finde stjernebilleder og planeter med Star Walk. Hvis du klikker på en stjerne eller planet, der dukker op i app’en, vil du få oplysninger om, hvad der kendetegner netop denne stjerne. Appen er en spændende videnskabelig app, der involverer verden omkring dit barn og afhænger af dit barns egen fysiske deltagelse. Hvis I planlægger at udforske nattehimlen er denne app et must.

 

Appen kan købes til 45 kr. og fås til både Android og Apple.

 

5. ShowMe Interactive Whiteboard
Fag: Alle fag
  • Henvender sig både til indskoling og udskoling.

ShowMe Interactive Whiteboard er en app, der tillader dig at optage forklaringer, gemme dem og dele dem. Appen er super god, fordi den tager læring til det næste niveau og er en god hjælp til at huske eksempelvis en bestemt metode til at addere. Vi har blandt andet brugt den i undervisningen, når de yngste elever skal lære at addere med tocifrede tal. De har mulighed for at tegne og forklare, hvad de gør, i ShowMe appen, og optage det, så de kan hive videoen frem, når de møder samme type af opgaver.

 

ShowMe Interactive Whiteboard kan hentes gratis til både Android og Apple.

 

Husk at følge ElevAkademiet facebook for at få flere tips og gode råd.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.