Sådan regner I Black Friday-procenterne ud

Kan det nogle gange være svært at motivere dit barn til at lave matematiklektier? Og har han eller hun måske svært ved at se, hvordan matematikmetoderne fra opgaverne kan bruges i ‘den virkelige verden’?

Procentregning er en af de regnemetoder, man tit kan opleve at få brug for i hverdagen. Tænk bare på Black Friday, som er en ren tilbudsfest, hvor man kan være heldig at spare rigtig mange procenter på sine køb. Ville det ikke være rart selv at kunne regne sig frem til, hvad den nye pris er, før man står ved kassen? Du kan bruge dagen som en god anledning til at få trænet procentregningen sammen med dit barn. Eksempelvis kan I lave jeres egen tilbudsavis. I den kan I skrive før- og efterpriser og regne procentbesparelsen ud. I kan også nøjes med at anføre hvor mange procent, der skal trækkes fra en vare, og derefter finde den nye købspris. Vi har lavet nogle huskeark, som kan hjælpe dit barn til nemt at få overblikket over, hvordan procentregning hænger sammen. Bagefter kan I sammen øve jer på arbejdsarket og tilbudsavisen eller selv udarbejde nye arbejdsark, der giver mening for jer, så dit barn kan få 100% styr på procenterne. Vi har også lavet en lille tilbudsavis, som I kan øve jer på sammen eller blive inspireret af.

 

Download hjælpearkene og få 100% styr på procentregningen

Lær at udregne procentfald

Lær at udregne procentstigning

Lær, hvordan du trækker procent fra noget

Øv dig i metoderne med vores arbejdsark

 

God fornøjelse!

 

Husk, at du kan modtage flere læringsaktiviteter og materialer som dette direkte i din indbakke. Du skal blot skrive dig op til vores nyhedsbrev.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.