Sådan gør du matematikken spiselig

Gør matematikken håndgribelig med spiselige regnestykker

Nogle gange kan det være svært at se, hvordan regnestykkerne på papiret kan bruges ude i ‘den virkelige verden’. Det kan gøre, at matematikken føles uhåndgribelig og svær. Men hvorfor ikke kombinere stregerne på papir med en sjov og hyggelig hverdagsaktivitet? Som oven i købet også smager godt? Vi giver jer her en idé til, hvordan I kan bruge matematikken derhjemme i hverdagen, så dit barn kan se, at matematik kan bruges uden for skolens fire vægge – og så endda til noget sjovt.

Prøv selv Louises matematiske opskrift

Når vores undervisere skræddersyr deres forløb sker det med udgangspunkt i den enkelte elevs interesser, evner og verden, og for at inddrage verden omkring sine elever, bager vores matematikunderviser Louise sommetider med dem. Louise og hendes elever finder i fællesskab ud af, hvad de gerne vil lave, og herefter bytter Louise opskrifternes talværdier ud med regnestykker. De skal regnes ud, før kagen kan blive bagt!

Klik på billedet for gratis at downloade Louises matematiske æbletærte, for vi synes selvfølgelig, I skal prøve det derhjemme!

Hvorfor skal matematikken med i køkkenet?

At tage regnestykkerne med i køkkenet giver jer nemlig rig mulighed for at have nogle gode og lærerige samtaler om matematikken, mens I hygger og bager sammen. Blandt andet kan det åbne op for nogle gode snakke om brøker, procent og omskrivningen af måleenheder, eller andre problemfelter, dit barn måtte have. Når regnestykkerne gøres spiselige kan dit barn samtidig se, hvordan matematikken konkret kan bruges i hverdagen.

Klar, parat, regn og bag!

 

Mod på flere hyggelige og matematiske køkkeneventyr?
  • Læs mere om vores skræddersyede privatundervisning og kontakt os for et gratis forløbsmøde.
  • Husk at følge os på vores facebook-side, hvor vi løbende vil dele flere lærerige opskrifter med forskellige faglige fokusområder.
  • Gik du glip af vores matematiske opskrift på pebernødder? Den kan du heldigvis hente lige her.

 

 

Comments 2

  1. Pingback: Matematisk pandekageopskrift - ElevAkademiet

  2. Pingback: Gør matematikken håndgribelig med julebag - ElevAkademiet

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.