FRITIDSAKTIVITETER: SÅDAN KAN DU HJÆLPE DIT BARN MED AT VÆLGE

Et nyt skoleår står for døren, og det betyder også en ny sæson med fritidsaktiviteter. Måske dit barn allerede er godt i gang med en hobby eller sport efter skoletid? Måske er det første gang, at du sammen med dit barn skal tage stilling til, hvilken fritidsaktivitet han eller hun skal starte til? Vi har her lavet en lille guide, så du er klædt på til at kunne hjælpe dit barn med at finde ud af, hvad der kunne være sjovt at lave efter skole i det nye skoleår.

Hvorfor er fritidsaktiviteter godt for mit barn?

Det er vigtigt for dit barns udvikling at have en hobby eller dyrke en sport. Mentalt kan det, at man formår at interessere sig for noget og fordybe sig i det over tid, øge ens koncentrations- og hukommelsesevne. Ens faglighed inden for bestemte områder kan desuden blive styrket alt efter hobbyen og de sanser, den sætter i spil. Hvis dit barn dyrker en fysisk aktivitet kan det også medvirke til, at kroppen vokser og udvikler sig, og dit barn bliver stærkere og får et bedre helbred.

At have en hobby eller gå til en sport, som man deler med andre, giver også dit barn mulighed for at være social, lære at samarbejde og være en god ven. Derudover er det vigtigt for børn at lære at forpligte sig og hænge i, selvom du helt sikkert vil opleve, at der nogle dage er andet, dit barn synes er mere interessant, end det at skulle afsted.

Hvor mange fritidsaktiviteter skal man gå til?

Det er forskelligt, hvor mange fritidsaktiviteter børn kan overskue ved siden af skole og SFO/fritidshjem. Ligesom vi som voksne kan blive stressede af en fyldt kalender, har børn også brug for at koble af og ”lave ingenting”. Vurdér, eventuelt i samråd med dit barn, hvor meget han eller hun kan overskue at gå til. Tjek desuden både dit barns skema og din egen kalender for at sikre, at dit barn kan deltage de aftalte timer, og at du kan deltage i dit barns fritidsaktivitet; køre frem og tilbage, heppe på sidelinjen osv.

Hvad interesserer dit barn sig for?

De fleste kommuner har rigtig mange forskellige spændende tilbud at vælge imellem, og det kan være svært at finde den helt rigtige fritidsaktivitet. Tal sammen med dit barn om hans eller hendes generelle interesse; er det hyggeligt at sidde og tegne og være kreativ, eller er fedt at være ude og stå på rulleskøjter i fuld galop? Du og dit barn kan vælge tre forskellige aktiviteter, der tilbydes i jeres kommune, og sammen tale om, hvad han eller hun synes kunne være sjovt at gå til.

Forslag til sjove fritidsaktiviteter
Fodbold

Fodbold er rigtig god motion og lærer desuden dit barn at samarbejde og være en holdspiller. Forbered dig på at skulle tage del i kage-bagning, agere chauffør eller hjælpetræner til stævner og andet.

Håndbold

Ligesom fodbold er håndbold god motion og giver dit barn en følelse af sammenhold og samarbejde, når han eller hun sammen med sine medspillere skal få bolden i mål. Også her vil du opleve at skulle tage aktiv del i sporten og træde til, når holdet har brug for hjælp fra en eller flere forældre.

Dans

Dans styrker dit barns motorik og kropsforståelse, giver god motion og selvtillid. Der findes et væld af dansestile, alt fra ballet til breakdance. I de fleste byer ligger der op til flere danseskoler, og de fleste steder er danseholdene inddelt efter niveau.

Gymnastik

Gymnastik styrker også dit barns motorik og samarbejdsevner, når der skal laves øvelser og spring med de andre børn. Gymnastik træner hele kroppen, og gør dit barn fysisk – og psykisk robust. Har du mindre børn, kan I overveje familiegymnastik, hvilket tilbydes i mange kommuner.

Ridning

Ridning giver et godt kammeratskab med andre ryttere. Det styrker dit barns koncentration, ansvarlighed og empati at have med et større dyr at gøre. Ridning er god motion, og for mange er ridning en hobby, de aldrig slipper.

Programmering

Programmering fylder mere og mere i vores hverdag, og på flere skoler har man taget de første skridt i retning af at lære eleverne at forstå ”hvad der er inde i maskinerne” og ikke kun hvordan, man bruger dem. Programmering kan ses som en af fremtidens vigtige kompetencer, og så udvikler det dit barns kreativitet og logiske sans; det giver selvtillid at udføre komplekse løsninger – og så er det sjovt!

Hos ElevAkademiet kan dit barn lære at programmere, udvikle computerspil og lave robotter i fællesskab med andre. Vi har forskellige spændende hold for børn i alle aldre. Du kan læse om vores forskellige hold her.

 

Kilder:

https://www.alt.dk/boern/fritidsaktiviteter-for-boern

http://www.juniorbusiness.dk/fritidsaktiviteter-hvad-og-hvor-meget.html

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.