Hvad er YouTube Kids?

YouTube Kids har indtil nu været lanceret i 50 lande, og i februar landede appen så i Danmark. YouTube Kids drives af Google og er den børnevenlige version af verdens mest populære digitale videotjeneste YouTube. YouTube Kids er en app til børn på 3 til 13 år. Den kommer med en række kontrolfunktioner for forældre, der skal gøre det muligt at have mere styring over hvilken type videoindhold, børnene møder, når de ser videoer på internettet. Læs med her og bliv klogere på, hvad det nye digitale børneunivers indeholder.

 

Børnevenligt, kontrolleret indhold

YouTube Kids er mest af alt en streaming tjeneste for børn. Appen er en lukket platform, som har til formål at fungere som det trygge digitale univers for børn under 13 år, hvor indholdet er gennemtjekket og børnevenligt. Videoerne på YouTube Kids har været igennem en blanding af filtre, brugerfeedback og manuel gennemgang for at sikre, at de er børnevenlige, og brugerne kan ikke selv uploade videoer eller kommentere på indhold. På den måde prøver YouTube Kids at sikre, at børn ikke udsættes for upassende eller voldeligt indhold. Modsat YouTube Kids kan alle uploade både videoer og kommentarer på det traditionelle YouTube, hvilket betyder, at der uundgåeligt vil være indhold, der ikke er i børnehøjde. Det er disse foranstaltninger, Google nu har taget med det nye YouTube Kids for børn.

YouTube Kids er ligesom voksentjenesten finansieret af reklamer. Men også det kommercielle indhold på YouTube Kids er kontrolleret og screenet. Således er reklamerne tydeligt markeret som reklame, og der er en række regler for, hvad der må annonceres for. Det er heller ikke muligt at klikke sig videre til en side på internettet fra appen. Med YouTube Premium-abonnement kan man helt undgå reklamer på YouTube Kids

Forældrefiltre

En række forældrefiltre på YouTube Kids gør det muligt for dig at kontrollere, hvilket indhold dit barn møder i appen. Du har blandt andet mulighed for at gøre, så dit barn ikke selv kan søge i videoer, men kun kan se videoer, kanaler eller samlinger, som du har godkendt og valgt. Du kan også blokere videoer, emner eller kanaler, som du ikke ønsker, dit barn skal se.

Folkene bag YouTube Kids pointerer selv, at man ikke kan sikre indholdet på YouTube Kids 100%. Derfor er det stadig vigtigt, man som forælder er inde over videoseningen og snakker med sit barn om, hvilke videoer han eller hun ser på YouTube Kids. Ved hjælp af afspilningshistorikken ‘Se den igen’, kan du se de videoer, dit barn har set for nylig, og I kan på den måde få nogle gode snakke om indholdet.

Børneprofiler tilpasset alder

På YouTube Kids kan du oprette en seperat profil for hvert af dine børn med indhold, der er tilpasset deres alder. På den måde kan seeroplevelsen være optimal for både den 8-årige storesøster og den 3-årige lillebror. Det er muligt at oprette op til 0tte profiler.

Indstilling af skærmtiden

YouTube Kids har en indbygget timer-funktion, der gør det muligt for dig som forælder at styre og begrænse skærmtiden. Appen lukker automatisk med beskeden ‘Tiden er gået’, når den valgte skærmtid er udløbet.

 

 

YouTube Kids er gratis og kan downloades her. Hvordan er modtagelsen af appen hjemme hos jer?

 

Du kan også læse vores forældreguide til ‘det store’ YouTube lige her og blive klogere på, hvordan du kan sikre dit barns online adfærd der.

Vil du modtage guides som denne direkte i din indbakke, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

 

 

YouTube Kids i medierne

https://jyllands-posten.dk/kultur/film/ECE11169623/youtube-kids-begraens-indhold-og-uhyggelige-videoer/

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/foraeldre-er-glade-den-nye-youtube-kanal-boern

https://www.dr.dk/nyheder/indland/youtube-lancerer-univers-boern-under-13-aar

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.