MakerCamp – Ofte stillede spørgsmål

MakerCamp er den første og eneste af sin slags i Danmark. Derfor er det også helt naturligt, at man måske sidder derhjemme og har spørgsmål. For hvad det nu liiige er, man kan forvente, hvis man sender sit barn afsted på sådan en camp? Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål, så du kan blive klogere på det hele, og mængden af dine spørgsmål forhåbentligt bliver mindre.

 

Hvad kan man lære på MakerCamp?

På MakerCamp tilbyder vi forskellige linjer, man som deltager får mulighed for at vælge sig ind på.

Er man under 12 år, kan man lære at programmere computerspil i Scratch, eller man kan prøve kræfter med robotprogrammering med Lego Mindstorms.

Hvis man er over 13 år, kan man vælge mellem spildesign og programmering i GameMaker, eller man kan blive skrap til at bygge og programmere med Arduino og Lego Mindstorms.

Lige meget om man vælger computerspil eller robotprogrammering som fokus, lærer man også at 3D-modellere og får lov at få sit eget 3D-print med hjem.

Der vil i løbet af campen desuden være små workshops, som man kan vælge sig ind på. Man kan eksempelvis prøve MakeyMakey og Sphero-robotter. Eller man kan få en intro til nogle af de teknologier, der bliver brugt på den linje, man ikke har valgt.

Det er ikke nødvendigt at have prøvet programmering før for at deltage. Vi sørger desuden også for, at dem, der enten har været på camp før eller har kendskab til programmering, også bliver udfordret.

Hvad hvis mit barn er nervøs over at tage på camp uden at kende nogen?

Hele den første dag på MakerCamp bruger vi på at ryste camperne sammen, så alle lærer hinanden at kende, og vi er sikre på, at alle føler sig trygge og finder nogle, de bonder med. Vores søde undervisere er rigtig dygtige til at sørge for, at alle er med. Og vi kan afsløre, at en stor del af grunden til, at vi har så mange gengangere på vores camps, er alle de gode venskaber, der hvert år opstår på MakerCamp.

Hvem er de voksne på campen?

Voksen-camperne på MakerCamp er håndplukkede undervisere fra ElevAkademiets stab af dygtige undervisere. På MakerCamp er vi en blanding af lærere, lærerstuderende og unge studerende fra landets IT-uddannelser.

Kan jeg få fat på mit barn på campen?

På MakerCamp har vi halvanden times mobiltid om dagen. Vi ved af erfaring, at hvis du ikke hører nyt fra campen, er det fordi, dit barn har for travlt med at hygge sig med nye venner. Hvis du skulle få brug for at komme i kontakt med dit barn, kan du dog altid få fat i Cecilie eller Christina.

Hvilke computerspil bliver der spillet på MakerCamp?

Når dagens læringsprogram er slut, har vi forskellige aktiviteter, som vi hygger os med sammen om eftermiddagen. Her må børnene blandt andet gerne spille computer og bruge vores spilkonsoller. Børnene spiller blandt andet Minecraft, CS Go, Fortnite, Overwatch, Player Unknown Battlegrounds og Tekken. Der er altid en voksen til stede, når der bliver spillet computer, og vi er vilde med at lære om de nye spil, børnene spiller.

Tager I hensyn til børn med allergier?

På MakerCamp kan alle børn være med – også selvom man er allergisk over for noget. Hvad end det er glutenallergi, lactose intolerance og høfeber, så har vi erfaring med at varetage, hvad der følger med.

Hvordan sover børnene på campen?

Som udgangspunkt sover børnene i sovesale med de andre campere på deres alder. Hvis den efterskole, vi er på, har firemandsværelser til rådighed, kan de store børn også blive fordelt ud på dem. Piger og drenge har hver deres sovesal.

Hvad er børnenes sengetider?

De campere, der er under 13 år, får læst eller improviseret godnathistorie i deres senge kl. 21:30. På samme tidspunkt begynder de ældre campere at tage nattøj på, som de hygger og chiller rundt i, indtil vi slukker for lyset kl. 22:30. Dagen starter omkring kl. 7:30-7:45, hvor børnene bliver vækket af Star Wars musik og kommer i bad og får tøj på, så de er klar til morgenmad kl. 8:30.

Hvor lang tid er der til MakerCampen i Jylland?

Vi skal ikke kunne sige, hvordan vores nedtælling til MakerCamp har fundet vej ind på denne liste… men vi kan afsløre, at der snart kun er syv uger til MakerCamp i uge 28! Vi kan slet ikke vente og håber at se dit barn til en fed uge med hygge, nye venner og sjov med det nyeste tech!

 

Skal dit barn med på camp?

Læs mere og få fat i en af de sidste pladser lige her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.