Sådan får I en god morgenrutine derhjemme

Sommerferien er slut, og de tidlige, travle morgener er retur. Vi kender det alle sammen; vi snoozer vækkeuret lidt for mange gange, og pludselig er klokken blevet alt, alt for mange.

Gode morgenrutiner er vigtige, også for dit barn. En forkert start på morgenen kan have indflydelse på resten af dagen. Derfor giver vi her et par tips til, hvordan du derhjemme får skabt en god morgenrutine for dit barn og derved et godt fundament for en god dag på skolebænken.

Gør klar aftenen før

Pak skoletasken, lav madpakken og find tøjet frem dagen før. På den måde slipper du for, at de forkerte bøger kommer i tasken i farten, og at du skal bakse med rugbrød og leverpostej. Hvis tøjet ligger klar, skal morgenen ikke starte med en diskussion om, hvad dit barn skal have på, og dit barn vil have nemmere ved selv at klæde sig på.

Gå tidligt i seng

Indfør faste sengetider. Undersøgelser viser, at faste sengetider og en god mængde søvn medvirker til en bedre og mere positiv tid i børns vågne timer. Omvendt vil manglende søvn gå udover bl.a. børns indlæringsevne, når de er vågne.

Begræns desuden skærmtiden inden sengetid. Lyset fra en computerskærm kan forvirre kroppens følelse af, at det er mørkt udenfor, hvilket kan forstyrre dit barns søvn. Vi har skrevet et indlæg om børns skærmtid, som du kan læse lige her.

Stå tidligt op

Det er vigtigt og rart, at der er mulighed for at hygge sig lidt om morgenen. Giv dit barn tid til at spise morgenmad i nattøjet, drikke en kop te, lege lidt eller få en hyggelig snak over morgenmaden, inden dagen rigtigt starter.

Husk, alle familier er forskellige. Hvad der virker for nogen, virker måske ikke for andre. Starter morgenen med stress og sure miner, kan det være en god idé at prøve at observere, hvor det går galt; er det, når I skal i tøjet, under morgenmaden eller noget helt tredje? Prøv så at arbejde nogle andre rutiner ind.

Kom godt afsted

Hav god tid til at få børstet tænder og tage sko og overtøj på. Begge dele kan for nogle familier være et hyr, så sørg for at have nogle minutter ekstra, så I undgår, at det, der ellers har været en rolig og hyggelig morgen, ender ud i irritation og stres ud af døren.

 

Kilder: “Så meget betyder faste sengetider for børns opførsel, når de er vågne”, http://nordicparenting.dk/2017/02/15/saa-meget-betyder-faste-sengetider-boerns-opfoersel-naar-vaagne/

 

Flere tips, tricks og guides?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev lige her. Så modtager du vores tips, tricks og guides til dit barns læring direkte i din indbakke.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.